Τανζανία.

Η Τανζανία είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Η Σουαχίλι είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των κατοίκων ανεξάρτητα από την φυλή τους.

Ο πληθυσμός της χώρας είναι 41 εκατ. (30η στον κόσμο). Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού είναι τα 52 χρόνια. (εκτίμηση 2009). Είναι από τις φτωχότερες χώρες παγκοσμίως.

Η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη γεωργία με την παραγωγή καφέ, τσαγιού, βαμβακιού και γαρύφαλλου, καθώς και στον ολοένα αυξανόμενο τουρισμό.


Νοσοκομείο στη Bukoba

Ξεκίνησε το 2005 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή ιατρικού κέντρου στην πόλη Bukoba της Τανζανίας. Εξοπλίστηκε με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Αποτελείται από εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια (αιματολογικό, βιοχημικό, ακτινολογικό, υπέρηχο), οδοντιατρείο, οφθαλμιατρείο καθώς και χειρουργείο μικρών επεμβάσεων. Με βάση τους κανονισμούς ασφαλείας για το προσωπικό και τους ασθενείς έχουν εγκατασταθεί σε αυτό σύστημα προστασίας από κεραυνούς, σταθεροποιητής τάσης, γεννήτρια καθώς και αντλίες πίεσης νερού.  Έχει στελεχωθεί από εντόπιο προσωπικό και παρέχονται βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Σκοπός είναι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς και τη συμβολή γιατρών από Ελλάδα να εξελιχθεί σύντομα στο πιο σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο του νομού εξυπηρετώντας τις ανάγκες 2 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 Κοινωνική
δικτύωση

Like

Κάνετε like στη σελίδα μας.

Follow

Ακολουθήστε μας.

Subscribe

Εγγραφείτε στα newsletters.

 

Σεβασμός στην διαφορετικότητα
- Δράση για ισότητα ευκαιριών.


Respect to diversity
- Αct for equality of opportunity

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

  • Γϊνε μέλος του ΚΕ.Δ.Α.Σ
  • Πες σ' ένα φίλο για το ΚΕ.Δ.Α.Σ
  • Κάνε μία δωρέα
  • Γίνε εθελοντής
  • Φόρεσε ΚΕ.Δ.Α.Σ!
  • Πάρε μέρος και εσύ σε αποστολές μας.