Ουγκάντα.

Η Ουγκάντα είναι χώρα της Αφρικανικής Ηπείρου με πρωτεύουσα την πόλη Καμπάλα. Επίσημες γλώσσες της είναι η Αγγλική και η Σουαχίλι. Παλιότερα υπήρξε αποικία των Άγγλων αλλά στις 9 Οκτωβρίου 1962 απέκτησε την ανεξαρτησία της.

Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 τα 52 χρόνια.


Νοσοκομείο στην Καμπάλα

Ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή και επέκταση υπάρχοντος νοσοκομείου στην πόλη Καμπάλα της Ουγκάντας. Εξοπλίστηκε με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Αποτελείται από εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια (αιματολογικό, βιοχημικό, ακτινολογικό, υπέρηχο), οδοντιατρείο, οφθαλμιατρείο,  χειρουργείο, αίθουσα εμβολιασμών καθώς και 41 κλίνες.

Σήμερα σε συνεργασία με κρατικούς φορείς και υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Καμπάλας εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς ετησίως.


Περιφερειακά κέντρα υγείας σε αγροτικές περιοχές

Ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή τεσσάρων περιφερειακών κέντρων υγείας στις περιοχές Nawan GO, Nsimze, Bugolo, Gulu στην Ουγκάντα.

Εξοπλίστηκαν με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Σήμερα παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές όπου η μετάβαση των ανθρώπων στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, με τις υπάρχουσες υποδομές, θα ήταν αδύνατη.    


Σχολείο στο Nakabaale

Ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή σχολείου στην περιοχή Nakabaale ανατολικά της πόλης Καμπάλας. Αγοράσθηκε σύγχρονος εξοπλισμός, στελεχώθηκε με  εντόπιο προσωπικό και σήμερα φοιτούν εκατοντάδες παιδιά ετησίως.

 Κοινωνική
δικτύωση

Like

Κάνετε like στη σελίδα μας.

Follow

Ακολουθήστε μας.

Subscribe

Εγγραφείτε στα newsletters.

 

Σεβασμός στην διαφορετικότητα
- Δράση για ισότητα ευκαιριών.


Respect to diversity
- Αct for equality of opportunity

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

  • Γϊνε μέλος του ΚΕ.Δ.Α.Σ
  • Πες σ' ένα φίλο για το ΚΕ.Δ.Α.Σ
  • Κάνε μία δωρέα
  • Γίνε εθελοντής
  • Φόρεσε ΚΕ.Δ.Α.Σ!
  • Πάρε μέρος και εσύ σε αποστολές μας.